Tikvice sa sirom
VREME PRIPREME:jedan i po sat
SASTOJCI(za 4-6 osoba)
Za testo:
150g integralnog brašna
100g belog brašna
100g ovčijeg krem-sira
jedno jaje
malo soli
Za fil:
4 tikvice
2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja
100g ovčijeg krem-sira
2 kašike slatke pavlake
jedno jaje
200g svežeg kozjeg sira
2 veze sveže mente(nane)
jedno umućeno žumance
so, biber
Način pripreme:
Pomešajte integralno i belo brašno, dodajte ovčiji sir, jaje i so, dobro promešajte i mesite dok ne dobijete glatku masu.
Formirajte loptu i ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta. Operite, očistite i osušite tikvice i iseckajte ih na tanke režnjeve. Zagrejte ulje u tiganju i propržite tikvice oko 5 minuta na jakoj vatri. Posolite i pobiberite. U posudu pomešajte ovčiji sir i pavlaku s umućenim jajetom. Razvucite testo u tzanku koru, po površini rasporediti masu od sira, preko toga stavite posoljene tikvice a potom pospite rendanim%2
