Tikvice sa sirom

Published on 12/25,2007

VREME PRIPREME:jedan i po sat

SASTOJCI(za 4-6 osoba)

Za testo:

150g integralnog brašna

100g belog brašna

100g ovčijeg krem-sira

jedno jaje

malo soli

Za fil:

4 tikvice

2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja

100g ovčijeg krem-sira

2 kašike slatke pavlake

jedno jaje

200g svežeg kozjeg sira

2 veze sveže mente(nane)

jedno umućeno žumance

so, biber

Način pripreme:

Pomešajte integralno i belo brašno, dodajte ovčiji sir, jaje i so, dobro promešajte i mesite dok ne dobijete glatku masu.

Formirajte loptu i ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta. Operite, očistite i osušite tikvice i iseckajte ih na tanke režnjeve. Zagrejte ulje u tiganju i propržite tikvice oko 5 minuta na jakoj vatri. Posolite i pobiberite. U posudu pomešajte ovčiji sir i pavlaku s umućenim jajetom. Razvucite testo u tzanku koru, po površini rasporediti masu od sira, preko toga stavite posoljene tikvice a potom pospite rendanim%2


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar





Zapamti me